Hyvää Joulua 2011 ja Onnellista Uutta Vuotta

”Me käymme Joulun viettohon”

Sotaveteraani-lehdessä 6/2011, joulukuun 14.päivänä 2011 on joulutervehdykset kirkkojemme

arkkipiispoilta. Näistä tervehdyksistä seuraavat poiminnot.

Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo:

Joulun sanoma tuo toivon turvattomuuden keskelle. Enkeli ilmestyy paimenten tavoin myös meille ja kertoo ilosanoman: valo koittaa pimeyden keskelle ja Vapahtaja syntyy maailmaan.

Pimeyden keskelle tullut valo valaisee sydämemme ja avaa tilaa Vapahtajan työlle. Näin meistä tulee valon kantajia. Tehtävämme on heijastaa Kristus-lapsen rauhaa, rakkautta ja sovintoa lähipiiriimme.

Keskiajalla kirjoitettu jouluhymni pukee myös meidän toivomme sanoiksi:

Tänään on korkeudesta luoksemme tullut Vapahtaja, kirkas Kointähti, ja me pimeydessä ja varjossa olleet olemme löytäneet totuuden: sillä Herra on syntynyt Neitseestä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen:

Joulukirkoissa on eroa. Enkä tarkoita nyt saarnaa.

Aattona kirkko on täysi. Vaatteet kahisevat, ilmassa on reippautta ja pidäteltyä riemukkuutta. Joulurauha on julistettu, valmistelut tehty. Nyt on juhla, jätetään kiire, hengitetään rauhallisemmin.

Jouluaamuna on erityinen hiljaisuus. Maassa rauha, varovainen, aavisteleva ilo. Valo, joka on pehmeä ja melkein arka yön jälkeen. Tärkein on tapahtunut jo, tässä voi viipyä ja hiljaa ihmetellä. Kummassakin luetaan jouluevankeliumi niin kuin Luukas sen kertoo.

Joulukirkosta lähtee sen keskelle, mitä oma elämä ja oma joulu nyt ovat. Joulunevankeliumi on tullut siihen niin kuin se juuri nyt on mahdollista. Vastaan tulee niitä, joitten jouluun kirkko ei kuulu, ei aattona eikä jouluaamuna. Heitäkin se koskee, koskee vaikka ei tulisi niin ajatelleeksi.

Joulukirkosta leviää joka tapauksessa hiljainen ilo tai ilon aavistus. Kristus on syntynyt.

Siunattua Kristuksen syntymäjuhlaa!

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA

KAIKILLE SUOMEN RUSKALIITON HALLITUKSEN JÄSENILLE,

VARAJÄSENILLE SEKÄ KAIKILLE RUSKAYHDISTYKSILLE

JA RUSKAYHDISTYKSIEN JÄSENILLE !

Suomen Ruskaliitto ry

Hallituksen puheenjohtaja