Kemin Ruskat Alanyassa

Kemin Seudun Ruskat ry         MATKA TURKIN ALANYAAN 5.-12.10.2013

Matkatoimisto Matka-Vekka ilmoitti marraskuussa 2012 paikallisessa lehdessä, että Lomamatkat järjestää lennon suoraan Kemistä Turkin Alanyaan. Retkikerho otti asiasta heti ”vaarin” ja varasi saman tien 28 paikkaa ko. matkalle. Matkalaisia lähti loppujen lopuksi peräti 33, joista ruskalaisia oli 27. Miehiäkin oli kiitettävästi mukana eli peräti kahdeksan.

Kone oli turkkilainen Onur Air, joten eihän se ihan vastannut suomalaista palvelua ruuan ja palvelun osalta, mutta lomalaisethan ovat sopeutuvia. Lento lähti Kemistä lauantaina klo 13 ja kesti Turkin Antalyan lentokentälle noin 4 tuntia. Siitä matka jatkui vielä bussilla pari tuntia Alanyaan. Perillä oltiin iltamyöhään, joten hotelliin päästyä ”Unimatti” vei kaikki saman tien unten maille.

Aamulla sitten virkeinä lähdettiin tutustumaan paikkoihin. Osa jäi lekottelemaan hotellin altaille. Allasalueella oli tukalan kuumaa, mutta altaan vesi oli taas tosi kylmää. Joku totesikin että oli kuin jäät olisivat vasta lähteneet. Osa porukasta lähti heti uimarannalle loikoilemaan ja uimaan Välimeren suolaiseen mutta ihanaan veteen. Osa porukasta lähti tutustumaan itse kaupunkiin ja monelle tarttui mukaan pientä ostettavaa, joista mainittakoon mm. nahkatakit ja korut. 

Ilma oli koko viikon tosi aurinkoista eli päivällä oli keskimäärin noin 27 asteista. Illalla ilma oli viileämpää, mutta tosi leppoista. Pimeä tuli jo noin 19 maissa. Matkaan kuului kaikille aamupala ja vaikka osalla oli ns. keittiö, niin melkeinpä kaikki kävivät syömässä ulkosalla ja samalla tutustumassa paikalliseen ruokakulttuuriin. Matkoista mainittakoon, että tutustumisinfon jälkeen tehtiin koko päivän kestävä kaupunkikierros, johon liki kaikki osallistuivat. Retkellä käytiin mm. Kabe-vuoriston linnoituksella, kauppatorilla ja myös Tippukiviluolat tulivat tutuiksi. Muutoin retkiä tehtiin aika vähän. Osa kävi kyläkierroksella, joka oli ollut tosi hieno kokemus. Osa kävi meriristeilyllä, joka oli taas hiukan pettymys.

Turkkilaista saunakulttuuria odotettiin mielenkiinnolla, mutta se kutistui kuitenkin hotellin yhteydessä olevaan ”hyvinvointi/hierontalaitokseen”.

Matka oli kaikin puolin onnistunut. Ikävimpänä puolena matkalla oli sairastumiset vatsatautiin, johon meidänkin porukasta noin kolmasosa sairastui. Kotimatkalle lähdettiin viikon päästä lauantaina yöllä klo 01.30 bussilla ajaen taas pari tuntia lentokentälle. Siellä odoteltiin melkoinen tovi ennen kuin päästiin koneella kohti Kemiä. Kemissä oltiin lauantaina noin klo 13 rättiväsyneinä, mutta onnellisina ja eiköhän suurimmalla osalla lämmennyt kotoinen sauna illan mittaan.

Uutta lomamatkaa odotellessa tämän kirjoitti Tuula Yli-Suutala, Ruskan sihteeri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s